Denna vecka fick Andreas semester och då fick det ju bli Korfos. Det passar bra nu när vi har fått så varmt som 30-35 grader. Nu sitter jag och filosoferar med ett glas kall espresso vid havet. Några segelbåtar är på ingång och det är oftast så turisterna hittar hit. Livet i en liten fiskeby flyter på i lugn takt. Tidigare när det var guld o gröna skogar kom ofta atenarna i stora sällskap hit för att äta fisk på restaurangerna. Det var notor på tusentals kronor per bord. Nu är det andra toner och de ställen som går bäst är souvlakirestaurangerna. De flesta byborna har haft gott om tomter och sålde av en del under guldåren så de har lite sparade medel att leva på nu.
Roligt i år är att det finns ganska så gott om fisk och det äter vi var och varannan dag den här veckan. Ibland när vi fiskar får upp två åt gången.Yrkesfiskarna är nöjda och det kommer uppköpare varje förmiddag.
Andreas dyker och kommer hem med bläckfiskar som väger 2-3 kg. De har en kamp under ytan för bläckfisken har ju en förmåga med sina sugskålar att suga sig fast. Idag plockade han även något som liknar kammusslor. Det är lite jobb för han får liksom sopa sandbotten med simfötterna för att musslorna sitter nästan som på rad under sanden. Han är lite sliten efter dykningen, det blir ett bra träningspass. Kammusslorna är lite svåra att öppna och kräver en bra kniv och lite teknik. Vi brukar
pressa lite citron på och så passar det bra med lite Ouzo till.
Med det önskar jag er en trevlig helg!
Roligt i år är att det finns ganska så gott om fisk och det äter vi var och varannan dag den här veckan. Ibland när vi fiskar får upp två åt gången.Yrkesfiskarna är nöjda och det kommer uppköpare varje förmiddag.
Andreas dyker och kommer hem med bläckfiskar som väger 2-3 kg. De har en kamp under ytan för bläckfisken har ju en förmåga med sina sugskålar att suga sig fast. Idag plockade han även något som liknar kammusslor. Det är lite jobb för han får liksom sopa sandbotten med simfötterna för att musslorna sitter nästan som på rad under sanden. Han är lite sliten efter dykningen, det blir ett bra träningspass. Kammusslorna är lite svåra att öppna och kräver en bra kniv och lite teknik. Vi brukar
pressa lite citron på och så passar det bra med lite Ouzo till.
Med det önskar jag er en trevlig helg!
Låter fantastiskt (och sorgligt med kristider som visar sig precis överallt).
SvaraRaderaMin pojkvän, uppväxt på Ikaria, ska lära mig dyka i sommar. Vi får väl se om jag vågar jaga efter någon bläckfisk.
Ha det fint!
Hoppas att du råkar på en bläckfisk och att ni får en trevlig sommar på Ikaria!
RaderaVad det låter härligt, med den egenhändigt "hämtade" maten från under ytan.
SvaraRaderaDet smakar så mycket bättre när man har fångat och plockat själva och tillagar det några timmar senare, superfärskt.
RaderaSköna lata dagar låter det som. Njut! Och du? Att plocka sin egen kapris som jag läste om lite längre ned....! Wow! Aldriig tänkt över hur dessa läckerheter växer. Nu vet jag. Tack! Ha en fortsatt fin sommartid. Kramisar
SvaraRaderaVi mår alltid så bra i Korfos och tar det bästa som det erbjuder. Visst är det lyx att plocka egen kapris och gott är det också. Önskar er en fin sommar!
RaderaGrekkramar!