onsdag 9 maj 2012

Lite av varje

Vi fick en långhelg och åkte till Korfos (naturligtvis) och vi har ju verkligen fått en värmebölja på ca 30 grader. Vattnet är lite för kallt än för mig men Andreas tog ett premiärdyk men lite fuskade han för dykardräkten åkte på. Jag ägnade min tid till bl.a. målning av balkong- och trappräcken tillsammans med svärfar. En utemöbel fick sig en duvning också och blev som ny. Jag tycker det är kul att måla, speciellt när det är lite "pillermålning". Att fokusera och inte tänka på något annat.

Nu är det tid för kaprisen och vi tog båten till en ö där det växer mycket. Tänk att kunna få plocka egen kapris! Jag höll mig på klipporna nära havet för måsarna varnade mig i år igen och flög hotfullt förbi. De vaktar sina små måsungar.
Kapris
Man kunde tro att det var vinter för så tomt på folk har jag aldrig sett när vi hade så fint väder. Förklaringen var ju valet, för många åkte till sina hembyar för att rösta. Ändå så ser man generellt en minskning p.g.a. krisen. De har inte råd att komma varje helg längre för bensinen är nästan dyrast i Europa. Sedan har vi vägtullarna som kostar mellan 25-35 kronor per tull. Vissa måste åka genom flera och med returresan så blir det en hel del pengar. De flesta som har hus i Korfos kommer från Aten-området så det är mellan 9-14 mils bilfärd enkelväg.

Kaktusblomma
I den vevan vi flyttade hit så började det sändas digital-TV och succesivt så blev nu även Korfos drabbad, så nu får vi köpa en digitalbox. I Sverige var det nog ca sju-åtta år sedan som det började digitalt. Nu kan man tycka att visst det finns viktigare saker än TV och hur det sänds.
Men, det är också en fråga om att följa utvecklingen som ett land vad gäller investeringar, produktion och olika system som följs åt. Det krävs förr eller senare. Jag menar inte att sätta länderna emot varandra utan en jämförelse hur politikerna har tagit sitt ansvar att driva framåt och inte stagnera.
Intresset av politikerna här att regera landet framåt sträcker sig inte längre än till deras plånböcker, istället för att utveckla landet och dess medborgare. Vi låg några kliv bakom men nu..........nu önskas ett mirakel.

Citronblomma




4 kommentarer:

  1. Fantastiskt det där med att plocka kapris, förstår känslan (tror jag...!) När det gäller Grekland och allt som hänt, så ska det bli spännande att se hur det utvecklar sig framöver.

    SvaraRadera
  2. Det är roligt att få den möjligheten. Ja Grekland är ett grekiskt drama.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Jag har heller ingen lust att bada ännu. Med åren har jag blivit en badkruka...
    Visst är det härligt att man kan plocka egen kapris...om man gillar det vill säga...! :) Jag tycker att kapris smakar gräsligt, likaså oliver tyvärr. Never mind, jag överlever ändå!
    Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog så också att man vet att temperaturen snart blir så mycket behagligare. Naturen här har så mycket gott att erbjuda. Ha det bra! Kram

      Radera