lördag 6 april 2013

Vårsol


Om ni bara visste vad vackert det är nu, våren har nått kulmen och färgerna på alla blommor fullständigt sprakar. Den djupröda vallmon är fantastisk och olivlundarna är överfyllda med gula blommor.

Jättegult
 Den vilda och mörkblåa pärlhyacinten trampar man ner när man går för det är fullt överallt. Fast backen börjar sakta bli lite torrare och vi har över 20 grader nu. I helgen blir det antagligen den sista sparrisjakten, den går på sista versen nu.Jag ska njuta så mycket det bara går. Snart blir allt uppbränt av solen och inte ett grönt grässtrå förrän november.

I några helger nu har vi fixat och grejat i Korfos. Svärfar är en gammal snickare och vi har tillsammans slipat och lackat en soffa, köksluckor och denna helg ska vi slutligen måla den gamla ekan Tassos.
Visst får man mer energi när vårsolen kommer och jag fixade till ett "draperi" framför sovrumsdörren häromdagen. Jag knöt ihop "rutorna" med brunt snöre och trädde på några träkulor.Det blev riktigt bra.


 
Trevlig helg!

 

2 kommentarer:

  1. Ja, det är lite skillnad på grekisk vår och vår häruppe i kalla Norden. Vilka fantastiska färger, riktigt sommargrönt och påskgult i härlig kombination. Riktigt avundsjuk blir man. Här har jag pyntat på altanen men bär fortfarande krukor och korgar in och ut. Nattetid är det isande kallt. Vilket fint draperi du fixat! Önskar dig och de dina en fin torsdag. Kramis från Bergen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju lite skillnad, jobbigt med så kalla nätter men snart exploderar grönskan hos er också. Det är säkert vackert uppe i Bergen.
      Visst blev draperiet bra!

      Ha det bra!

      Grekkramar

      Radera