tisdag 19 mars 2013

Långhelg

Det blev en hektisk men trevlig helg i Korfos. Vi hade med oss en ny soffa, fåtölj och matta till vardagsrummet. IKEA måste vara den enda affär där man kan köpa en 3-sittssoffa nerpackad i en kartong som rymmer i en bil. I Sverige är vi ganska händiga och monterar ihop själva och hyr en kärra när det behövs. Här kan man inte hyra kärror utan då anlitar man en firma som bär och fraktar. Många som köper grejer på IKEA köper också tjänsten att få det ihopmonterat.
Svärfar trodde inte sina ögon när vi packade upp den och var skeptisk till det hela. Han var rolig och satte sig  på en pall varje gång han besökte oss och sade att han hade ont i ryggen.
I garderoben så hade jag ett överkast som Andreas mormor virkade till oss för 30 år sedan. Det är så litet att jag inte har kunnat använda det men nu lade jag det över soffan så det kom till sin rätt.

 
På söndagen var det karnevaler överallt i Grekland och t.o.m. i Korfos. Hög musik, serpentiner och fullt med glada männinskor.

 
Det blev lite kallare väder och vi tände i vedkaminen och myste. Maten lagade vi i kaminen så klart (tack till en bra försäljare) och då smakade den sådär extra gott. Vi var så trötta på kvällarna och med värmen från kaminen, lite vin och massor av mat så somnade vi så gott.

Igår var det en röd dag då fastan inleddes och då frossades det i skaldjur, bläckfisk av olika dess slag, bönsoppa, kaviardipp och ett bröd "Lagana" som påminner om Foccacia. Det flögs drakar med barnen och folk hade picknick men även tavernorna var fullsatta. Grekerna är bra på att fira sina högtidsdagar.

6 kommentarer:

  1. Dina inlägg andas alltid en sådan värme och harmoni Christina. Det märks att ni njuter av livets goda och er livsglädje smittar av sig.

    Och visst är IKEA fantastiskt. Ett helt litet hem i bruna papplådor och en känsla av att man kanske trots allt är lite händig när man har lyckats skruva ihop möblerna utan att det blir några muttrar över. :)

    Ta hand om er och fortsätt njut av livets goda.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Ha en riktigt fin påsk Chrisina!♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och Glad Påsk önskar jag dig också! Hoppas att solen kikar fram så ni får sitta ute i solväggen med en kopp kaffe.

      Kramar!

      Radera
  3. Hoppas ni har haft en riktigt lugn, skön och härlig påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det blev en trevlig helg i Korfos utan påskfirande för här är påsken om en månad.

      Radera