onsdag 23 januari 2013

Lantliv


I helgen blev vår vedkamin installerad och den var verkligen perfekt. Sent på lördagskvällen sjönk vi ner i vår nygamla soffa framför brasan och blev rosiga om kinderna, smuttande på lite Ouzo och i ugnen hade vi pitabröd med en massa gott på. Då fick vi den där känslan som att nu har vi landat, nu har vi kommit lite närmare så som vi vill ha det.
Eftersom det är ett sommarhus och inte första prioritet så har vi velat se hur allt går först innan vi köper på oss möbler o grejer. Det är inga stora summor men lite här o lite där, blir en del i slutändan. Nästa investering blir något att sitta på, en soffgrupp. Vi fick tag i en gammal träsoffa som vi ska ha i köket med lösa sitt- och ryggdynor, lite speciell men den passar in i atmosfären. Helst vill vi ha lite robust inredning med trä och ljusa tyger o färger.
Lite tråkigt att det är så sällsynt med auktioner och loppis som man kan gå och fynda på. Det finns i och för sig grekiska ”Blocket” men det är riktigt dyrt.
Det får väl ta den tid det tar, den som väntar på något gott……

När vi talar på att vänta på något gott och då det allra godaste, de här två små änglarna ska vi åka till på fredag. Längtar!

8 kommentarer:

  1. Visst är det mysigt framför lilla brasan,vi har en utan ugn tyvärr men man koka på den om strömmen skulle gå.Saknar också loppisar och auktioner här,grekerna är inte bra på att sälja gamla saker..
    Så söta små änglar.
    Ha det så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns mycket fina o gamla möbler men som du säger så säljer de sällan. Antingen så slänger de eller så säljer de jättedyrt.
      Önskar en trevlig dag!

      Radera
  2. Jag blir alldeles varm inombords bara av att läsa ditt inlägg Christina. Det låter verkligen som ni har landat i ert nya liv, er nya vardag.

    Och att du längtar efter att få träffa de där två små sötnosarna förstår jag. :)

    Jag vill också tacka dig så mycket för dina fina, fina ord hos mig. De värmer så otroligt gott kan du tro. Speciellt just nu när jag har lite av bloggkris. När jag känner att jag inte räcker till, att jag försummar bloggen och funderar på vad jag ska göra. Då värmer dina ord extra gott kan du tro. Tack snälla du!♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de fina orden och du är verkligen generös med dem och även i din blogg.
      Bloggkrisen kommer och går, ibland får man ta en paus och prioritera annat. Det blir roligare när man kommer tillbaka sen.
      Kramar och må så gott!

      Radera
  3. Det låter jättehärligt! Skönt att "landa ordentligt".

    SvaraRadera
  4. Ja, allt har sin tid som man säger.

    Trevlig helg Marina!

    SvaraRadera
  5. Så tufft av er att lämna allt i Sverige och flytta ner till Grekland! Du ska se att allt löser sig med möbler och sån't, det är väl liksom det minsta problemet. Verkar som ni har landat i alla fall, med ouzon i händerna...:-)) Tusen tack för att du kikar in hos mig. Stor kramis fra Bergen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för både kommentaren och titten. Din blogg är ett nöje att läsa och du skriver så härligt.
      Ibland har man tur och hamnar på intressanta bloggar.
      Det har varit lite omställning att flytta hit men nu börjar vi att känna oss som hemma. För en livsnjutare finns det mycket här.
      Ha det gott och kram!

      Radera