lördag 3 maj 2014

Otäcka kryp

Min fotbollsplan som jag brukade springa på har stängt för allmänheten. De har nu gjort om den och lagt ny gräsmatta nu när vårt lokala fotbollslag fick flytta upp en division. Därför har jag sen några månader tillbaka sprungit på en gammal överbeväxt grusbana där amerikanarna hade en militärbas. Där är byggnaderna förfallna och ser hemskt öde ut men det var säkert fint där tidigare med tennisbana, basketplan och grusplanen då det var bemannat.

Idag på min runda så blev jag stoppad av några andra motionärer och de visade mig en orm (över 1 m lång) de hade dödat och fler hade de sett. Ormarna skulle jag passa mig för, de var farliga. Nu är det inget man dör av men det ställer till problem. Lite skrajsen blev jag och kollade över högt och lågt där jag sprang. Jag är rädd för alla slags kryp och insekter, blir lätt hysterisk om jag får något på mig.

 
Innan påsk blev jag biten i ett finger av en ilsken och stor tusenfoting (Sarandapoudarousa) när jag och svärfar rensade lite utanför huset. Det gjorde riktigt ont och handen svullnade genast upp. Jag är inte den som springer till doktorn i första taget utan tänkte att det går väl över. Men det gjorde det inte utan svullnaden fortsatte vandra uppåt armen, nu var det ju vänstra armen och när kvällen kom så fick jag ge med mig och vi uppsökte sjukhuset. Jag blev fullproppad med mediciner, både intravenöst och tabletter. Om ni ser den här i Grekland, spring!

Idag har vi lite svalare väder och mulet. Ingen bil, ingen Korfos. Vi får gå och skrota här hemma istället. Det blir bra det också.

Trevlig lördag! 

4 kommentarer:

 1. Ja fy fan de där är inte att leka med!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej verkligen inte, så starkt gift i ett sånt litet kryp. Här finns så mycket hemska insekter och stora är de också.

   Ha det bra!

   Radera
 2. En sådan hade vi hemma på Kreta en gång, men jag minns inte vad jag gjorde med den. Tur att vi slapp bli bitna då!
  Ha en fin vecka, Christina! ☼

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att ni inte blev bitna, sen vet man ju inte alltid vilka insekter som bits eller inte.
   Trevlig vecka önskar jag dig också!

   Radera