fredag 1 maj 2015

Sol, blommor och grillning!

Kalo mina=trevlig månad! Idag glömmer vi vårt politiska kaos och firar första maj och 25 grader! Vi njuter av naturen och binder blomkransar som hängs på dörrar och balkonger. Många atenare söker sig ut från storstaden och gärna mot havet. Cafeterior blir fullknökade och det blir en härlig stämning med mycket rörelse.
Det börjar redan lukta från grillar och vi ska snart också bidraga med lite grill os. För våran del blir det grillpremiär här i Aten. Det är ju så gott!
Värmen börjar bli lite stadigare nu så det kanske är dags för årets första dopp till helgen. Sist vi kollade så var det ca 18 grader i havet. Jag vill gärna plussa på några grader för det ska bli behagligt men ett besök på stranden blir det definitivt.
Köksaltan har blivit pimpad med lite nya blommor, det är så härligt få att sitta ute nu. Där har vi förmiddagssol så med markisen är det svalt när vi har det som varmast. Balkongen på sydsidan kan jag inte ha några blommor på, de bränns upp direkt. Däremot har jag några kaktusväxter så det inte blir helt kalt.










Magen börjar att kurra så det är dags att börja förbereda grillningen. Trevlig fortsatt första maj!





 

2 kommentarer: