onsdag 10 oktober 2012

Efterlängtat väder

Äntligen ett rejält regnväder med blixt o dunder. Det är precis vad olivträden behöver nu efter en riktigt torr sommar. Spanien har haft problem med vädret och kommer inte att kunna leverera samma kvantitet i år, så literpriset kommer att stiga betydligt för konsumenterna. Grekerna har redan höjt fjolårets olja upp i skyarna och det spekuleras om dubbelt literpris för den nya skörden. Så passa på att köpa olivolja nu medans den fortfarande är skapligt billig.
Merkel kom och centrala Aten och många stora vägar blev avstängda. All verksamhet upphörde i samhället. Sju tusen poliser var insatta, men vad kostar inte allt detta? Folk är upprörda så det räcker av krisen, så nu detta.

För att lägga tråkigheter åt sidan så finns det oftast två små fior på min näthinna och jag känner att mungiporna dras automatiskt uppåt.

(klicka på bilderna för förstoring)

 


Jag tycker det ska bli skönt med svalare väder och jag längtar efter att dra på mig mjukisbyxor och strumpor. Att få ta en löpartur i regnet är ett bonus. Nu kanske ni förstår vilken värme vi har haft som gör att man längtar efter lite höst. Det börjar redan att grönska och blomma, nu får snart kameran följa med ut.

2 kommentarer: