lördag 9 november 2013

Oliver


I år så är det ganska dåligt med oliver på träden, de flesta olivbönder säger detsamma. Förra året var ett riktigt rekordår. Träden ger bara oliver vartannat år och en del som har flera hektar med olivträd kan ha det så att hälften ger skörd. Då har de ungefär samma skörd varje år och det är ju en fördel. Är man leverantör och har en fast kundkrets krävs det en jämn skörd.
Våra olivträd kommer att ge en ganska bra skörd så vi tror vi kommer att kunna leverera till våra kunder. Det blir nog att plocka om ca två veckor, allt beror på väder o vind. Jag längtar och det ska bli så roligt. Fast det är ett hårt arbete och ingen dans på rosor. Det gäller att hårdträna nu så jag är "fit for fight".

Först väntar en vecka i Korfos med två små busiga tjejer på två år som är så underbart goa. Då vet man att man lever, å hej o hå!




 

5 kommentarer:

  1. Spännande med egen olivskörd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen spännande, speciellt när det är våra oliver.

      Ha det bra!

      Radera
  2. Vilken lyx med egna oliver. Tänk, att det är äpple och plommonår har man ju hört, men har aldrig reflekterat över att det kan vara samma visa med olivträd...:-) Man lär så länge man lever. Kramis till dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lyx och jag är så glad och fattar det knappt själv. Träden behöver antagligen lite återhämtning. Tänk att de kan bli upp till 1500 år gamla, fantastiskt. Det är något speciellt med olivträd.
      Hoppas att du har återhämtat dig från flytten!
      Grekkramar!

      Radera
  3. Vad spännande och lyxigt med egen olivskörd (även om det är hårt arbete som ligger bakom men jag kan tänka mig att det är värt allt slit) Christina. Det smakar extra gott när det kommer från egen odling. :)

    Lycka till med skörden och ha det så gott vännen!♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera