tisdag 22 april 2014

Hej!

I år följde vi inga kyrkliga påsktraditioner p.g.a förkylningar och trötthet. Nu är vi inte religiösa men det är fina procedurer och fin stämning dessa dagar. Grillade gjorde vi däremot på påskdagen och det gjorde de flesta i Korfos. Grilloset spred sig och blandades med med musik från alla hörn o kanter. Vädret var härligt med sol och 20 grader.
I Atens centrum bjöd kommunen på ca 100 grillade lamm till de som behövde och det har bedrivits många insamlingar speciellt inför påsken. Det har verkligen varit priskrig i mataffärerna och det är ju en fördel dessa kristider.
 


Men vilken virrpanna jag var när vi skulle åka till Korfos. Skulle kasta soporna och lyckades även att kasta min påse med träningskläder och löparskor i soptunnan (måste haft feber). Men detta förstod jag inte förrän vi kom tillbaka. Tur att inte soporna var tömda så efter liiite rotande bland soporna hittade vi påsen som var i gott skick, puh!

 
 
Tänk i år så är det trettio år sedan jag satte min fot i Korfos. På den tiden var det bara betongstommen och Andreas föräldrar hade en liten slags inredd barack på tomten och vi var där var och varannan helg. Jag minns så väl en helg då var det släktingar med och vi sov tretton personer på rad på golv och soffa. Vi hade alltid så trevligt när släkten träffades, oftast i all enkelhet. Nu har det förändrats och det där genuina har suddats ut. Samhället förändras, vi förändras. Nu kan man t.o.m koka grekiskt kaffe med en elektrisk kaffekokare, ja jag säger då det!
 

Trevlig vecka!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig påsk det har varit, men någon grillpremiär har vi inte haft än. Tack för dina ord inne hos mig de värmde ända in i hjärteroten. Kramisar Tina

    SvaraRadera