fredag 4 april 2014

Tullen ska man akta sig för


Igår fick vi åka till DHL:s kontor vid flygplatsen för lösa ut vårt paket från Asien som hade fastnat i tullen. En omständig byråkrati där man skickas mellan olika kontor och avdelningar. Massor med avgifter, vi fick betala i tre omgångar för olika saker. Det som var så billigt i Asien blev nu en dyr historia, det kanske är lika bra att hitta lösningar inom EU och slippa allt besvär.
I paketet fanns bl.a. "örhängen" till mobilen.


 


Det här fick oss att tänka tillbaka ända till 1987 då vi bilade från Sverige och vid den grekiska landsgränsen stannade oss tullen och hela bilen undersöktes av en misstänksam tullman. Lite kort så bodde vi i Sverige och hade påbörjat att bygga vår nuvarande lägenhet. Tanken var att flytta ner så fort vi blev färdiga med byggnationen. Betongen var gjuten och vi hade allt material och inredning till badrummet. Kranarna däremot köpte vi i Sverige och de var de finaste kranar i vitt och mässing, dyra som bara den.
Tullmannen som inspekterade bilen, fick se kranarna och utbrast att det kanske var riktigt guld och inte mässing! Han behöll kranarna och vi fick senare hämta ut dom i tullen i Aten. Vi fick betala dyra tullavgifter för våra "guldkranar". Idag är ett tullfritt europa mycket bättre.









Imorgon bär det som vanligt av till Korfos men denna gång stannar vi en hel vecka, härligt. Solen skiner med ca 23 grader och det ger oss massor av energi. Ser fram emot löpturer och att sitta och njuta av havet. Jag har också tänkt att måla staket (hur mycket staket har vi egentligen, ser ingen ände) och vem vet mer vad som kommer i min väg för penseln.Vi ska gjuta en bänk att sitta (ligga=siesta) på och göra våra bakgård så mysig det bara går.
Nu har vi fått överta lite odlingsrabatter och jag har köpt några plantor som aubergine, paprika, chili och tomater. Vi får se hur gröna mina fingrar är här nere.

Trevlig helg önskar jag er!


 
 

8 kommentarer:

  1. Ha det fantastiskt mysigt nu! Njut!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska försöka må så bra man bara kan!

      Vad roligt att du har kommit i ordning med
      både boende och jobb. Hoppas att allt går bra.

      Må så gott!

      Radera
  2. Det låter verkligen jättehärligt - ha det underbart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska verkligen ta i och njuta så mycket det går!

      Ha det bra!

      Radera
  3. Ja, det där med tullavgifter kan göra det hela mycket dyrare och krångligare. Men att handla inom EU har ju å andra sidan blivit mycket enklare de senaste åren.

    Jag hoppas att ni har det riktigt gott och njuter av solsken och värme och jag tror allt att dina fingrar är hur gröna som helst. Sköt om dig vännen!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har det gott Lotta och jag hoppas att du mår bra!

      Många kramar!

      Radera
  4. Hoppas ni haft och har det trevligt! Lycka till med det gröna!
    Kram ☼

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har haft det så bra Eva!

      Må så gott och kram!

      Radera