tisdag 15 april 2014

Korfosveckan

Det bästa med Korfos är morgonkaffet ute och tystnaden. Nästan varje morgon var jag uppe tidigt för att se solen komma fram bakom bergssluttningen. Fiskebåtarna tuffade ut för att hämta upp näten. Så härligt det bara kan bli.

Men sen var det slut på friden och fart i luckan när svärfar hade vaknat till. Då jobbade vi med att mura, gjuta, och putsa vår sittbänk. Vi kånkade cement och murbruk, så mycket jobb för en bänk! Svärfar är en drivande arbetsledare så det är inte att ligga på latsidan. Kul var det och att få lära sig, det blev jättebra. Nu fattas det dynor och kuddar.


Allt ska vitmålas men cementplattan ska få vara som den är.
En morgon fick vi påhälsning av en enorm fjäril, har aldrig sett på maken! Han var lite skadad men lyckades flyga igen efter en stunds återhämtning.















Vi har inte bara jobbat utan också varit på de sista sparristurerna och Andreas fångade en stor fisk, Christopsaro. På svenska heter den Sanktpersfisk  På var sida av kroppen har den en svart fläck som enligt sägen skulle vara märken efter Sankt Petrus ("Sankte Per") fingertoppar – därav namnet.
Den fileades och stektes och smakade jättegott.





















 
 
Nu har vi kommit in i påskveckan och det är stort här i Grekland. Husen städas och utvändigt vitkalkas murar. I slutet på veckan bakas det speciella vetelängder och biscotti-kakor. Kyrkan besöks flitigt med olika procedurer varje dag.
 
 
Med det önskar jag er en trevlig dag!
 
 

6 kommentarer:

  1. Så härligt det ser ut där Korfos :-) Mysigt ni haft där! Fjärilen ser ut att ha ögon!
    Kαλό Πάσχα!

    SvaraRadera
  2. Det var härliga dagar och jag önskar dig också en trevlig påsk!

    SvaraRadera
  3. Glad Påsk på er också! Har äntligen hittat på din blogg. Hans sitter och letar som 17 efter vad det är för fjäril, men går nog bet, han har ju sådant intresse av sådana, spindlar och en massa andra kryp :-) Ni ser i alla fall ut att må bra (gott att se) Och små töserna växer så det knakar, och är SÅÅÅ goa. Massor av Påsk kramar till er. <3 från Inga och Hans

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Inga o Hans, kul att höra från er. Hoppas att ni mår bra. Vi vet inte heller vad det är för fjäril. Insekter och kryp här är en storlek större, usch! Visst har småtjejerna växt och de är underbara.
      Ha det bra under påsken och massor av kramar från oss!!

      Radera
  4. Mysiga dagar o vilken fin sittbänk ni får. Önskar dig en fortsatt skön påsk. Kramisar Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev bra med sittbänken, vi ser fram emot slutresultatet.
      Tack för titten!
      Kramar

      Radera