tisdag 30 juni 2015

Det skrivs historia.....


Greklands historia. Vi har upplevt kris i fem år och det har varit mycket kännbart för alla. Folks privata besparingar (de som hade) börjar att ta slut och hur ska vi klara oss nu är frågan ?  Lägre kan man inte komma, botten är nådd. Folket klarar inga fler åtstramningar. Vi kommer att befinna oss i ett krigstillstånd (som vi delvis gör redan nu) utan vapen. Fattigdomen eskalerar snabbt.
Det ska väljas, pest eller kolera. Demokratin får avgöra. När grekerna fick euron fanns ingen demokratisk folkröstning, de kördes över och beslutet togs över deras huvud.
Nu har vi debatter i TV hela dagarna. Det är en frustration och alla debattörer vill göra sin röst hörd. Alla pratar i munnen och det blir kaotiskt. Åsikterna är verkligen olika hos folket och vi har några få dagar kvar att fundera innan man beslutar sig.
Vi är enormt oroliga och framtiden här ser allt mörkare ut. Många tankar går och att återvända till Sverige är inte en helt främmande tanke längre. Vi har den möjligheten men tänk de som inte har någon utväg. Ingen hjälp, ingen möjlighet att åka. Unga människor utan jobb och svårigheter att skapa sig en framtid och en familj. Ja, det går inte att få ett slut på alla människoöden. Alla är drabbade...




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar