måndag 20 februari 2012

God Jul!

2010-12-25
Jag skrev i bloggen igår och skulle precis publicera då låste sig datorn, fick starta om och allt var borta. Igår var det en varm och solig dag, 23 grader och vi tog en joggingrunda uppe i bergen. Det var så vackert och man fick lite skogskänsla. Kreta är fantastiskt vacker med höga berg, dalar och havet. De två första dagarna åket vi b.l.a. till Agios Nickolaus ca två mil från Dimitras by, där fiskade Andreas och jag och Dimitra promenerade efter kustremsan.
Det är skillnad att vara här på vintern, mycket är stängt och helt öde på turister.
Julafton var ungefär som en vanlig dag för firandet är på juldagen. Vi åkte på eftermiddagen till Heraklion för att handla de sista julklapparna och det var så mycket folk i affärerna. De hade fin julskyltning och det spelades paradmusik. På kvällen när vi kom tillbaka gick vi till en bar och drack en drink (eller två).
Imorse fick vi vakna ganska tidigt för att laga all julmat. Det blev fylld kyckling (istället för kalkon), grekiska kåldolmar, köttbullar, potatisgratäng och rödbetssallad. Vi firade tillsammans med Manos pappa och syster. Det var trevligt och systern spelade gitarr och vi sjöng. Vi kom hem för ett tag sedan och låg på sängen lite, nu sitter jag med en kopp kaffe och försöker rycka upp mig för vi väntar på gäster. Manolis har namnsdag idag så det ramlar snart in folk och det blir kalas igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar