måndag 20 februari 2012

Latmaja

2010-12-17
Häromkvällen var vi på namnsdagskalas hos en moster och det bjöds på massor av mat och det var jättetrevligt. Dagen efter var vi bjudna på förmiddagskaffe hos en morbror och direkt efter det till nästa bord för att äta lunch hos en moster. Vilken latmaja jag är, bara går från bord till bord. Det bjuds ofta på mat och det som är bra är att det behöver inte vara märkvärdigt utan vad som finns i grytan för dagen. Det kan vara en enkel god soppa, för man har så trevligt runt bordet.
Det pågår strejker nu i nästan en vecka, som affärer, trafikkommunikationen, media och vissa myndigheter. I onsdags var det generalstrejk, man får verkligen planera några dagar innan vad man har på programmet för det kan vara stängt. I onsdagseftermiddag blev det klart att arbetsgivarna får sänka lönerna för arbetstagarna med så mycket som 30 %. Det är många kassar med mat.
Det blir några tuffa år framöver för alla under överklassen och det kommer ofta att bli bönsoppa serverat till middag. Inte tala ont om bönsoppor för det är både gott och nyttigt.
Idag har jag städat och fejat, en springtur blev det också. Ikväll ska vi med släktingar på julavslutning på dagis. Det blir spännade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar