måndag 20 februari 2012

Inflyttning

2010-09-17
Nu börjar saker och tankar att sakta falla på plats. Lägenheten är på sista versen gällande hantverkare och vi kan äntligen se en ände. Våra saker från Sverige kommer om förhoppningsvis i morgon och det blir bra för vi har levt i en tom lägenhet bra länge nu. Vi är bortskämda med det mesta i livet, det har vi märkt efter den här tiden i Grekland. I början hade vi inga bekvämligheter alls. När elen blev inkopplad efter 1 ½ månad blev vi så glada att vi hurrade. Likadant när vi fick vattnet kopplat, vi var glada som små barn.
Byråkratin är mycket omständig här och för att ansöka för vatten och el krävs hur mycket papper som helst och man blir skickad hit och dit till olika kontor och myndigheter. Det blev extra jobbigt för oss för vi hade ingen bil och avstånden var ibland stora. Pricken över i:et var ju att det var ca 38 grader i skuggan. Vi är ju som sagt inte 20 år längre, det har vi blivit påminda om vid ”några” tillfällen.
Ändå ska tilläggas att man orkar mer än vad man tror, för ofta sa jag och Andreas att ”Usch vad jobbigt att börja om och det skulle vi aldrig kunna göra”.

Det jag ser nu är att trots allt så behöver man inte så många grejer och saker för att klara vardagen. Efter två flyttar och så mycket som jag har slängt, så klarar man sig bra på just det man precis behöver. Vi känner att det behovet har vi inte längre utan det finns så mycket viktigare saker i vårt liv som vi har längtat efter. Det är faktiskt det enkla, såsom havet, vädret, fina råvaror och livsstilen.

Jag måste verkligen försöka köra bilen här, eftersom vi oftast är tillsammans så kör Andreas . Nu har jag fått ”körfobi”, de kör som stollar. Det är milt uttryck. Grekerna har inga trafikregler alls. De kör om på höger sida, många kör mot rött ljus. De kan praktiskt taget bara stanna i mitten på gatan för att göra ett ärende. Varje gång vi åker bil blir vi förvånade över något. Vem vet, vi kanske blir likadana framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar