onsdag 21 mars 2012

Dags för vårpyssel

Jag gick ut på köksaltanen  på morgonen och möttes av ljumma vindar och termometern visade 20 grader i skuggan. Det är så härligt att ha öppen dörr nu och vi får ett extra litet rum när vi kan sitta ute på altanen.

Till helgen ska jag handla lite plantor till blomlådor och krukor. Det får mig att tänka tillbaka på den stora trädgård vi hade i Sverige. Det var roligt när allt grönskade men oj vad mycket jobb det var. Nu är det endast krukor som gäller men det skulle vara kul att odla lite också när man bor i ett så gynnsamt klimat.

Så till derbymatchen som urartade med Molotovbomber och misshandel. Det är bedrövligt att man ska riskera livet för att se på fotboll. Det här ska ju vara ett sportsligt nöje. Jag funderar ju på om det här verkligen kan vara hemmalagets supportrar som förstörde för sig själva. Vilka var vandalerna? Konstigt att det var så dålig övervakning av poliserna och synd nu att hemmalaget straffas för detta. När vi var i Milano för några år sedan och såg Inter - PAO så blev vi visiterade vid ingången och efter matchen eskorterade till bussar om tog oss till tunnelbanan. Det var välorganiserat och inga skador eller skandaler blev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar