måndag 5 mars 2012

Oväder

8/3 2011
Det blev inget karnevalsfirande på söndagen. Jag var ute och sprang på förmiddagen och då pågick redan firandet vid torget. Vi trodde det var på eftermiddagen, det var synd.
Igår var det en röd dag här som kallas ”rena måndagen”. Det är första dagen på fastan, 40 dagar innan påsk. Man ska inte äta något som kommer från djur och inte fisk, däremot kan man äta skaldjur. Det bakas ett speciellt bröd som kallas Lagána och det är ett ganska platt bröd som man bryter. Vi var bjudna till några släktingar på mat och det serverades skaldjur och olika bönrätter. Efter maten gick vi ut med småbarnen och flög med drakar högt upp i luften. Det vimlade med drakar trots dåligt väder med hård storm och lite regn. Dimitra klarade av alla timmar utan att kräkas, bravo!
Imorse vaknade vi av att det piskade snöblandat på fönstren och Dimitra ska flyga till Kreta! När vi kom till flygplatsen hade ett plan till Kreta varit tvungen att vända p.g.a. ovädret. När tiden kom så flög Dimitra i alla fall och jag vred mina händer av oro. Hon är en riktig tuffing som vågade åka. Nu är hon i armarna hos sin kära Manolis igen.
Nu har vi tänt en brasa för det är lite rått inne, snön yrar där ute och kaffet smakar gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar