måndag 5 mars 2012

Detta Grekland

19/7 2011
Måndag 11/7
Dagarna rullar oftast på i sin vanliga takt när man jobbar och har rutin på vardagen. I och för sig så är det nog hur man väljer att det ska vara. Många gånger så väljer man det som är tryggt och invant. Lite så var vår tillvaro innan vi beslöt oss för att sälja huset och flytta till Grekland. Det var ett stort beslut och vägen hit har varit jobbig många gånger och är fortfarande, men vi ångrar inte att vi flyttade. Det är bara det att det blåser ofta motvind för oss. Vi har detta land som är konkursdrabbat.
Fotbollen som vi tycker är så roligt är drabbad av korruption (konstigt!?) med bl. a. köpta domare och spelare från olika lag. Hela fotbollsvärlden är upp och ner. När vi kommer till vårt fiske så strejkar t.o.m. fiskarna. Vi har inte fått en fisk på nästan en månad nu. Vår båt vi köpte i april kan vi fortfarande inte köra eftersom pappren till tillståndet strular, fast nu är vi i sluttampen tror vi.
Vad tuskans hakar!! Då måste man tänka positivt på andra saker som förnöjer livet såsom havet, solen och den goda maten. En annan mycket god nyhet är att Andreas har blivit mycket bättre och han har inte tagit medicin på tre veckor och det går riktigt bra.

Fredag 15/7
Nu har värmen tagit ett riktigt grepp om oss, mellan 36-38 grader i snart två veckor och i helgen blir det nästan 40 grader. Det är tur att vi har förmånen att ha ett sommarhus i närheten av havet och att vi är lediga i värsta värmen. Igår åkte vi till Aten igen för att försöka slutföra ansökan till båttillståndet. Vi träffade två tidigare ägare till båten och fortfarande saknades ett ägarpapper. Vad är detta för byråkrati! En liten ”sketen” båt och det är som vi skulle köpa ett hus. Efter tre timmar så blev ansökan klar och vi får pappren om en vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar