måndag 5 mars 2012

Ensamma igen....

Torsdag 9/6
Nu är huset alldeles tyst igen, barnen har åkt till sitt. Det tar ett tag att vänja sig igen. Fast vi har ju pappans fru som håller igång här i Korfos. För en stund sedan när vi sitter med morgonkaffet och lyssnar på fåglarna så fick hon ett tonläge som får trumhinnan att vibrera som värst. Det var nämligen fullt med kackerlackor i en avloppsbrunn. Det åtgärdades med insektsspray och diesel, så nu är allt fridfullt igen.
Vi fick en glad nyhet från Dimitra igår att de ska få två små flickor, så nu är det rosa för hela slanten som gäller.
Igår fixade vi fiskekort och försökte få färdigt med ägarbeviset på båten men det saknades papper så vi får vänta ytterligare med att använda den. Hela kalaset kostade 2 000 kr, som jag sa tidigare, det är inte bara att köpa en båt. När man har att göra med den grekiska byråkratin, krävs mycket tålamod och inget sker på en dag.

Måndag 13/6
Nu är maten i ugnen och jag sitter och tar igen mig med en Frappé (iskaffe) efter en simrunda i havet. Det var mycket folk på stranden så det fick bli bröstsim annars brukar jag nästan vara själv och då kan jag crawla och simma ryggsim. Det är visst annandag pingst idag och det firar grekerna. Igår kväll åkte vi med pappan och hans fru till en by så hon fick gå på gudstjänst och vi tog en kaffe med en gammal bekant. Han är fiskare och även ordförande i en fiskeförening. Han erbjöd sig att fixa yrkesfiskar-licens åt Andreas som annars är otroligt svårt att få. Fast folk pratar och lovar så mycket. Nu vi har lärt oss att ta det mesta med en klackspark, tyvärr.
Efter det blev vi bjudna på restaurang där vi åt gott och fick lyssna på levande musik. Det blev en trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar