måndag 5 mars 2012

Inte bara Korfos

18/5 2011
Nu är vi tillbaka till Magoula igen och nu blir vi här hela veckan för vi har en del att göra. Jag ska söka uppehållstillstånd. Det krävs mycket papper och underskrift av polis m.m. Polismannen blev inte glad när han skulle stämpla alla papper, vi hade verkligen förstört hans dag. Han muttrade och klagade över att han fick göra en massa skitjobb. Det var lika bra att hålla tyst. Nu väntar vi på ett papper och sedan kan vi lämna in ansökan. Igår blev vi folkbokförda, under två veckors tid kommer undersökningarna att pågå. Vi fick besök av en ung man som frågade oss om vår bostad, var vi var födda, om vi arbetar m.m.
Jag håller på och fejar lite i lägenheten och balkongerna har fått blomlådor och krukor med petunior, liljor, basilika, rosmarin, mynta m.m. Det är så härligt nu med köksaltan för det har blivit som ett extra rum där vi äter och fikar. Jag ska baka bullar imorgon på beställning, det är Dimitra som står för ordern. Hon och Manolis kommer på SÖNDAG. Det är väl klart att jag bakar, vad gör man inte för barnen. Jag får baka rejält för nästa vecka kommer även Tassoulis och vi får vara alla tillsammans. Vilken lycka på jorden! Det blir späckat program med Aten och Korfos och allt ska hinnas med.

Kapris, blomman hann tyvärr att vissna.

Onsdag 11/5Förra veckan tog vi båten till en liten ö där det växer Kapris, kan ni tänka er vilken lyx. Här plockar man inte bara knopparna utan också bladen, man nyper av de yttersta som är spröda. De växer på klipporna nära vattnet och man får vara vig och smidig för att nå fram och hålla sig kvar. Det värsta var ju måsarna som det fanns ett femtiotal av. En del hotade mig och störtdök mot mig. Vi möttes öga mot öga och jag gallskrek och viftade vilt med mina påsar fyllda med kaprisblad. De har tydligen ägg nu som de skyddar. Kaprisen fick ligga i blöt två dagar och jag bytte vatten flera gånger. Nu har jag lagt dom i saltlake i glasburkar. Efter några veckor ska de läggas in i vinäger och olja och man äter det som tillbehör eller lägger på grekisk sallad. Det är så gott. Jag måste tillägga att kaprisknoppen som vi köper i affären, blir en fantastiskt vacker blomma i vitt och lila om man inte plockar den.
Vi har haft lite kalla och kyliga vindar och även några regnskurar. Det är typiskt att Sverige har roffat åt sig det fina vädret har vi läst på nätet. Ja, ja det får inte bli en vana bara.
Vi åkte till Magoula i måndags för vi behöver kolla mail, post och göra andra ärenden. Ett var att deklarera för nu har revisorn fixat bokslutet och tacka för Internet som gör livet så enkelt när man är på en annan plats. Kosmos Data får ligga och vila, man vet aldrig vad som händer.
Jag begav mig förresten till kommunhuset gällande mitt tillstånd till marknaden och fick en glad nyhet att tillstånd ska börja ges men det är inte säkert att de beviljar just min ansökan. I början på juni ska ansökningarna behandlas och jag hoppas verkligen att detta ska gå vägen.
Igår kväll kom vi tillbaka till Korfos och blir antagligen kvar till måndag.

Kaktusblomma

Tisdag 3/5Vi har haft riktigt härliga dagar i Korfos. Vi har fiskat och fått bra med fisk men tyvärr har vi inte fångat in de stora fiskarna än, men det kommer. Nästa vecka får vi vår båt som vi har köpt, det är nu ingen stor båt men det är en bra fiskebåt. Det bästa är att det finns med solskydd. Jag ska lägga in en bild när vi får den. Vi ska montera på vårt ekolod och spöhållare, så då kommer inte fiskarna att simma fritt längre. De säger att maj är en bra fiskemånad.
Vi gjorde en blixtvisit till Magoula igår kväll för imorse grävdes det för kommande avlopp och de behövde info om vart röret skulle gå på från tomten. Nu är vi tillbaka igen till vårt lugn och blåsten har lagt sig och det är en ljummen kväll (med mygg). Det enda som hörs är skogsduvor som hoar och bjällrorna från bergsgetterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar